Головне

Кравченко, П`ятов і Гладкий коментують виграш "Шахтарем" чемпіонату України

18.05.2008 09:53 81 0
Костянтин Кравченко:

- Я дуже радий тому, що ми виграли в цьому сезоні Кубок і стали чемпіонами. "Шахтар" заслуговує цих титулів, команда показує яскравий, атакуючий футбол. Звичайно, приємно, що я причетний до цієї перемоги, але все-таки, відверто кажучи, почуваю себе трохи в боргу перед цією золотою медаллю. Вважаю, що вніс не занадто вже великий внесок у перемогу "гірників" у цьому сезоні. Дуже сподіваюся і, зрозуміло, прикладу всі зусилля, щоб у наступному сезоні принести більше користі "Шахтареві". Не можна довго насолоджуватися цим тріумфом, потрібно готуватися до нових, більш серйозним іспитів. У наступному році треба продовжити прописку в Донецьку і Кубка, і золотих медалей чемпіонату. До того ж, ми дуже хочемо успішно зіграти в Лізі чемпіонів. Будемо до цього прагнути, а поки поздоровляю всіх наших уболівальників з великою перемогою!

Андрій П`ятов:

- Зараз випробовую просто божевільні відчуття. Ми всі зараз дуже щасливі. Сьогодні хлопці хотіли не просто виграти, а подарувати при цьому нашим уболівальникам справжнє видовище. Як мені здається, у нас це вийшло.

- "Шахтар" виграв і Кубок, і чемпіонат. Що ще потрібно для повного щастя?

- Тепер потрібно налаштовуватися на перемогу в Лізі чемпіонів.

- Може, для початку поборотися за Кубок УЄФА?

- Як можна говорити про Кубок УЄФА, якщо на нас чекає старт у найпрестижнішому євротурнірі? Почнемо свої виступи в Лізі чемпіонів, і в кожнім матчі будемо грати тільки на перемогу. Не потрібно боятися подібних задач: "Шахтар" прогресуюча команда, нам потрібно бути максималістами. У футболі немає нічого можливого, потрібно боротися за найвищі нагороди.

- Андрій, хто уже встиг тебе поздоровити з перемогою в чемпіонаті?

- Президент клуба поздоровив усю команду. Так усе керівництво вже поздоровило нас. От тільки що прийняв поздоровлення від дружини. Дзвонять постійно, але зараз усім не відповіси...

- Чемпіонат завершився, але відпочивати ніколи, попереду збірна...

- Так, уже 21 травня відправляюся в розташування збірної (У цей момент Томаш Хюбшман голосно сказав - "Китаю!"). Ні, звичайно ж, у збірну України. Виклик у головну команду країни - це завжди великий стимул, так що про втрачені дні відпочинку абсолютно не шкодую.

Олександр Гладкий:

- Цей матч був дуже важливий для нас. Для того щоб стати чемпіонами, "Шахтареві" була необхідна перемога, що ми, власне, і здобули. Звичайно, тримали в розумі важкий матч із "Металургом" у першому колі, виходячи з цього розуміли, що сьогодні був дуже потрібний швидкий гол. Нам вдалося справитися з цією задачею, і далі всі пішло нормально - другий гол, третій. В другому таймі "Шахтар" остаточно добив суперника.

- Олександр, сьогодні був останній шанс виграти гонку бомбардирів.

- Мені не вдалося це зробити, але нічого страшного, буде стимул на наступний сезон. Головне, що команда виграла чемпіонат.

- При виконанні одинадцятиметрового до удару визначив, у який кут будеш бити, або намагався орієнтуватися по воротарю?

- Ще до виконання пенальті я твердо вирішив пробивати в правий від воротаря кут, на жаль, голкіпер розгадав мій задум. На щастя, цей епізод не вплинув на результат двобою.

ФК "Шахтар"

Коментарі ()